Mitä tapahtui dieetilleni?


Olen vältellyt tämän aiheen pariin palaamista. Epäonnistumisista ei ole kiva puhua. Sunnuntait ovat kuitenkin rehellisyyden ja ahdistuneisuuden aikaa. Lisätään tuskaa kaivamalla tämäkin haava auki. Tavoitteeni oli mahtua tavoitefarkkuihin ja hankkia napakoru, kun täytän 30. Sitä ei koskaan tapahtunut. Terveellisen elämän tielle tuli kesä, Ruisrock, matkat, stressi, kiire ja milloin mikäkin tekosyy tai ihan oikeakin syy.

Ei terveellisen ruokavalion opettelu kuitenkaan turhaa ole ollut. Syön nykyään todella paljon terveellisemmin kuin koskaan aiemmin. Tiedän, mikä minulle sopii ja mikä ei. Vuosia ongelmanani olleet vatsavaivat ovat suurimmaksi osaksi historiaa. Syön enemmän marjoja ja vihanneksia kuin koskaan. Aloitan jokaisen arkiaamun smoothiella, jossa on mm. pinaattia, pellavansiemenrouhetta, marjoja, macaa ja raakakaakaota. Syön myös lounaaksi aina salaatin. Tämän ansiosta olen yleensä päivisin pirteä.

Opin myös sen, että salitreenaaminen ei ole minulle oikea liikuntamuoto. En vain pidä siitä. Salin jälkeen oli aina mukava olo, mutta ei koskaan treenin aikana. Se vaan tuntui lähinnä tuskaisalta kidutukselta. Haluan kuitenkin käyttää vapaa-aikani sellaisten asioiden parissa, jotka eivät tunnu kidutukselta. Tanssiminen on aina ollut nautinto. Juoksemisestakin opin nauttimaan. Viime viikolla kiskoin lenkkitossut parina iltana jalkaani. Haluan löytää liikunnasta ilon uudelleen. Pikkuhiljaa ja vähän kerrallaan. Ensi viikolla menen pitkästä aikaa kiipeilemään ja kokeilen capoeiraa.

Elämässä on tärkeä löytää tasapaino asian kuin asian suhteen. Terveellisen ruuan ja herkkujen pitää olla elämässä järkevässä suhteessa. Samoin liikunnan ja bilettämisen. Mieli ja kroppa kertovat, koska tasapaino on hyvä ja koska huono. Terveellinen elämä on kuitenkin loppujen lopuksi koko elämän pituinen matka eikä mikään puolen vuoden dieetti.

Kommentit

  1. Piti oikein tulla kurkkaamaan, että eikö täällä muka ole mitään mitä en olisi jo lukenut ja hämmästyksekseni totean, että ei ole! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Feta-pinaatti-lohi-kiusaus

Muutto Wordpressiin

Miltä tuntuu sairastaa ja laihtua, vaikka ei haluaisi?