Projekti: täydelliset kengätViime talvena ystäväni neiti P lainasi minulle baaria varten punaiset maiharit. Käytännölliset Coretex-kenkäni eivät kuulemma kelvanneet baarikengiksi. Ihastuin puna-mustiin maihareihin, ja yritin ostaa ne ystävältäni. Hän ei suostunut, joten päätin etsiä itselleni samanlaiset kengät.


Samanlaisia kenkiä en kuitenkaan löytänyt. Sen sijaan löysin nämä kengät toukokuussa, kun olin etsimässä valmistujaismekkoa Yesterday Second Hand -liikkeestä Tampereelta. Minun täytyi ostaa kengät, vaikka kesä ei saappaiden sesonkiaikaa olekaan.


Kenkien pohjat olivat alunperin täysin sileät. Halusin käyttää kenkiä talvellakin, joten marssin suutarille ja kysyin, voisiko pohjille tehdä jotain. Pohjiin laitettiin kuvassa olevat uudet, pitävämmät pohjat.


Uusien pohjien jälkeen ongelmana oli se, että kengät olivat aavistuksen liian suuret. Pitkien matkojen kävely aiheutti rakkoja. Muistin, että laatikon pohjalla oli ylimääräiset pohjalliset. Asetin ne kenkiini. Tämä auttoi ja kävely alkoi tuntua paljon pehmeämmältä ja mukavammalta. Nyt pakkasella ongelmana on kuitenkin se, että toisen jalan kenkä painaa ikävästi jalkaa, jos kengän sisään laittaa villasukan. Pitää tutkia asiaa.


Myös kengännauhat olivat alkuperäisissä kengissä niin rispaantuneet, että ne täytyi vaihtaa uusiin. Ostin suutarilta uudet nauhat, menin kotiin, leikkasin vanhat nauhat pois ja totesin, että uudet nauhat eivät ole tarpeeksi kapeat mahtuakseen kengissä olevista rei'istä. Kiva juttu. Keksin, että kumisaappaissani on koristeeksi tarkoitetut nauhat ja testasin niitä. Ne sopivat, mutta ovat vähän liian lyhyet. 

Kenkien parannusprojekti jatkuu siis edelleen, mutta ovathan ne nyt kauniit. Kaiken vaivan arvoiset.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Feta-pinaatti-lohi-kiusaus

Pimeyden syli: Mystisen rakkauden vaarallisuus

Kymmenen vuotta Antti Tuiskun kanssa